Objevte
Náš příběh
Vše začalo pouhou myšlenkou.
„Co kdybychom pro hosty našeho penzionu zase o něco vylepšili služby a nabídli jim opravdu prvotřídní kávu?“
Ale jak to udělat? Najít lepšího a kvalitnějšího dodavatele? Brát čerstvou kávu přímo z některé menší pražírny? Dovážet si výtečnou kávu přímo z Itálie? No, to vše by přeci byla možnost, ale co takhle zajít ještě o trochu dál. Co takhle tohle vše spojit v jedno a naučit se pražit si svou vlastní kávu! A tahle myšlenka nás už nepustila…
Začalo to tím, že jsme pátrali po tom, co vlastně takové pražení kávy obnáší a hned vzápětí nám z toho všeho šla hlava kolem. Napadlo nás tedy obrátit se na našeho dlouholetého kamaráda a kolegu z gastronomie – Itala Roberta Trevisana, který je u nás v ČR jedním z nejpovolanějších a zároveň také nestorem v oboru kávy a byli jsme doslova okouzleni. Právě tam se totiž zrodila naše nová vášeň.
Bylo nám jasné, že to nebude lehké, dokonce i to, že nám to dá zabrat, že nás čeká opravdová spousta učení, zdokonalování se a práce. Ale také jsme věděli, že to prostě chceme dotáhnout až do konce. Ve chvíli, kdy nám po několika návštěvách Roberta bylo už jasné, co vše bude k rozjetí úspěšné rodinné pražírny zapotřebí, bylo na čase pustit se pomalu do práce. Na řadu tedy přišel výběr samotné pražičky a v průběhu procházení všech různých možností jsme nemohli uvěřit svým očím.
„Říká se, že štěstí přeje odvážným a nám tedy v tomhle případě přálo opravdu hodně“.
V nabídce byla totiž nejen klasická bubnová pražička, která je zapotřebí k tomu, abychom mohli jednou pražit opravdu poctivou, tradiční Italskou kávu, ale jako bonus i Know How. Tedy veškeré znalosti, zkušenosti, rady, tipy a také možnost zaškolení v samotném pražení a pomoc v začátcích, tedy inzerát, jako psaný přímo nám na tělo. Nebylo na co čekat! S firmou, která tuto pražičku nabízela jsme si tedy domluvili osobní schůzku a hned, jak to bylo možné, se na ni jeli podívat. Na místě si vše prohlédli a domluvili se na možnosti jejího předvedení v akci a také na ukázce samotného pražení.
Co dodat po samotném pražení…
Bylo to zkrátka čiré nadšení a díky ochotě Jirky Trefila jsme si mohli společně plácnout, pokračovat v tradici a převzít všechny ty zkušenosti, které za léta pražení před námi postupně získal přesně tak, jak si on sám původně přál.
„Při následné spolupráci se z nás stali přátelé“.
„Změnil se vlastně jen název kávy, ale to nejlepší z ní pokračuje v našem podání dál“.
Takhle to vše začalo a každým dnem se to snažíme neustále posouvat dál. Přijďte se přesvědčit na vlastní kůži, budeme se na Vás moc těšit.
Váš tým,
Old Mill, Coffee Roastery