Náš příběh

Old Mill

Coffee Roastery

Následování tradice

 

Objevte

Náš příběh

Vše začalo pouhou myšlenkou.

„Co kdybychom pro hosty našeho penzionu zase o něco vylepšili služby a nabídli jim opravdu prvotřídní kávu?“

Ale jak to udělat? Najít lepšího a kvalitnějšího dodavatele? Brát čerstvou kávu přímo z některé menší pražírny? Dovážet si výtečnou kávu přímo z Itálie? No, to vše by přeci byla možnost, ale co takhle zajít ještě o trochu dál. Co takhle tohle vše spojit v jedno a naučit se pražit si svou vlastní kávu! A tahle myšlenka nás už nepustila…

Začalo to tím, že jsme pátrali po tom, co vlastně takové pražení kávy obnáší a hned vzápětí nám z toho všeho šla hlava kolem. Napadlo nás tedy obrátit se na našeho dlouholetého kamaráda a kolegu z gastronomie – Itala Roberta Trevisana, který je u nás v ČR jedním z nejpovolanějších a zároveň také nestorem v oboru kávy a byli jsme doslova okouzleni. Právě tam se totiž zrodila naše nová vášeň.

Bylo nám jasné, že to nebude lehké, dokonce i to, že nám to dá zabrat, že nás čeká opravdová spousta učení, zdokonalování se a práce. Ale také jsme věděli, že to prostě chceme dotáhnout až do konce. Ve chvíli, kdy nám po několika návštěvách Roberta bylo už jasné, co vše bude k rozjetí úspěšné rodinné pražírny zapotřebí, bylo na čase pustit se pomalu do práce. Na řadu tedy přišel výběr samotné pražičky a v průběhu procházení všech různých možností jsme nemohli uvěřit svým očím.

„Říká se, že štěstí přeje odvážným a nám tedy v tomhle případě přálo opravdu hodně“.

V nabídce byla totiž nejen klasická bubnová pražička, která je zapotřebí k tomu, abychom mohli jednou pražit opravdu poctivou, tradiční Italskou kávu, ale jako bonus i Know How. Tedy veškeré znalosti, zkušenosti, rady, tipy a také možnost zaškolení v samotném pražení a pomoc v začátcích, tedy inzerát, jako psaný přímo nám na tělo. Nebylo na co čekat! S firmou, která tuto pražičku nabízela jsme si tedy domluvili osobní schůzku a hned, jak to bylo možné, se na ni jeli podívat. Na místě si vše prohlédli a domluvili se na možnosti jejího předvedení v akci a také na ukázce samotného pražení.

Co dodat po samotném pražení…

Bylo to zkrátka čiré nadšení a díky ochotě Jirky Trefila jsme si mohli společně plácnout, pokračovat v tradici a převzít všechny ty zkušenosti, které za léta pražení před námi postupně získal přesně tak, jak si on sám původně přál.

„Při následné spolupráci se z nás stali přátelé“.

„Změnil se vlastně jen název kávy, ale to nejlepší z ní pokračuje v našem podání dál“.

Takhle to vše začalo a každým dnem se to snažíme neustále posouvat dál. Přijďte se přesvědčit na vlastní kůži, budeme se na Vás moc těšit.

Váš tým,

Old Mill, Coffee Roastery

Příběh pokračuje

Příběh

Pokračuje

OBJEVTE SVOU NOVOU VÁŠEŇ
Navštívit E-shop